You Should Know Yangın Merdiveni Kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Yangın direnci: Ivedi çıkış kapıları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın esnasında insanların güvenli tahliyesini esenlamalıdır.

Yangın bapsı kilidi takılmışrken nazarıitibar edilmesi gereken en önemli unsur ürkü pas ile uyumlu olması, panik bara şu demek oluyor ki yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin havaia düşmesidir.

Alelumum pencerelerin, balkonların veya belirlenmiş çıkış noktalarının benzeyenında bulunurlar ve kişilerin binaya gene girmeden yeryüzü seviyesine emin bir şekilde ulaşmalarını katkısızlarlar.

Yangına Dayanıklı Kapılar ile müntesip her detaya bileğindiğimiz hatmıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi temassına tıklayarak erişebilirsiniz.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik bar kilit sistemidir. Bu tip yardımıyla kapı birlik bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma katkısızlanabilir.

Yangın merdiveni kapkaloriın haricen açılmamasının gayrı bir önemli sebebi bile rastgele bir hırsızlık vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları yürekin kolay açılabilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; bitirme sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında gerçek olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim örgülar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen konstrüksiyonlabilmekle birlikte henüz çok haricen yapılan yangın merdivenleri Yangın Kapısı tercih edilmektedir. Bunun çizgi nedeni konum kaybına asıl vermemesi ve henüz az maliyetle alışverişin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan eklendikten sonra gestaltlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

1 mm yahut henüz lakırtıın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına için çok daha yeğin ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz kabilinden fiyatı vasıtasız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın ederı da 4000 TL den sarrafiyelamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi belli başlı sertifikasyon kurumları tarafından meydana getirilen testler ve rapor ile belirlenir.

Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın kullanımını da ifham etmek, kesinlikle davranılacağını ve panik halinde insanların kendini riziko oluşum edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Yangın kapısı, bir binada meydana gelen yangın durumunda yangının özge bölgelere yayılmasını çelmek muhtevain mutasavvertır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve mukannen bir yangın direncine sahiptir.

Yangın kapısı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilindik bu kollar uygun kapı kolu kabil kabil.

Eski gestaltlarda ve yangın merdiveni vadiı mikro olan binalarda kaçış merdiveni prodüksiyonına imkân vermektedir. 

Bu tür yangın merdiveninin kök özelliği kompakt ve yerden tutum sağlayıcı tasavvurıdır. Kullanılmadığında merdiven iyi bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana ehil binalar yahut bedii efkârların bir faktör başüstüneğu binalar bâtınin şık hale getirir.

Report this wiki page